Höstens inredningstrender 2020

En snällare och mysigare trendhöst går oss tillmötes. I höst kommer vi att vilja se mer av mjuka, organiska och bulliga former. Färgerna vi möter kommer att vara dova och milda, och intresset för återvunna och hållbara möbler är något som bara ökar.

Hemmiljön allt viktigare

Hösten är den årstid då vi brukar vilja boa och förnya i hemmet. Sommaren är över och vi spenderar mer tid inomhus. I år är många hemma mer än vanligt, vi reser mindre och många fortsätter att jobba hemifrån. Nu känns det viktigare än någonsin att ha det ombonat och mysigt hemma.

återvunnen-matta-av-petflaskor-emhome-lidköping

Fler väljer hållbart

Det märks att våra kunder lägger stor vikt vid miljö och hållbara val gällande stil och kvalitet, berättar Anna – inredare på EM home i Lidköping.

Fler investerar i närproducerade möbler och inredning av god kvalitet som håller över tid. Vi på EM Home Lidköping arbetar i huvudsak med svenska och skandinaviska leverantörer vilket har underlättat i covid-19-tider eftersom det visat sig att produkter skapade i länder långt borta inte alltid går att få hem.

Asymmetriska och bulliga former

I höst längtar vi bort från det kalla, kantiga och hårda och ger plats åt runda, bulliga och asymmetriska former! Sofforna blir rundare och bulligare och skulpturer, vaser och speglar antar en asymmetrisk form.

silkesmjuk-matta-ninah-emhome-lidköpingtaktil-vas-grön-med-blommor-emhome-lidköpingskinnsoffa-pinnigt-underrede-emhome-lidköping

Vi ser mycket taktila mönster och både rustika och pinniga underreden.

rotting-matsalsstol-emhome-lidköpingstol-rotting-emhome-lidköpingrottingfåtölj-emhome-lidköping

70-talet i ny modern tappning

Vi möblerar med material som rotting, olika trärena ytor, jute, färgat glas, keramik och manchestertyger som flirtar med 70-talet, men i modern tappning.

grå-soffa-manchester-emhome-lidköping

Sammet är fortfarande jättestort men manchestertyget kommer starkt och återfinns på både möbler och inredningsdetaljer.

Blanda material

Vi blandar med fördel olika material; matt och glansigt, långhårigt och slätt, mjukt och strävt vilket skapar kontrast och gör inredningen intressant.

keramik-handgjort-emhome-lidköpingdukat-bord-skinnstol-ullpläd-linneservett-glasblågrå-linneservett-emhome-lidköping

Känsla av handgjort

Alla former av naturmaterial så som ull, linne, läder, glas och naturreferenser med en känsla av att produkterna är handgjorda och unika är väldigt hett i höst.

Lugn och trygg färgskala

Vi inreder med naturens färger från skog, jord och hav. Höstens färgpalett går i naturnära toner med fokus på brunt, dova toner av grönt, blått och olika nyanser av beige, grå, sand och honung, även rosa och terracotta.

Inte för mycket intensitet utan mjuka, matta, brända nyanser som ger en lugn bas till ditt hem och matchas med både mörkare och ljusare trärena träslag eller konfettimaterial, så som terrazzo.

Skapa ditt unika hem

Anamma din personliga stil. Nu är det mer trendigt än någonsin att ge uttryck för sin personliga stil. Vi vill hjälpa dig att skapa ett hem som DU verkligen trivs i. Följer man andra blir det lätt opersonligt och trist. Ibland kan det vara svårt att hitta sin personliga stil. Det är då man frågar Anna. Hon vet precis vilka frågor hon ska ställa för att ringa in just din stil.

armstöd-soffor-att-välja-emhome-lidköpingbordsskivor-att-välja-emhome-lidköping

Skräddarsytt efter dina behov

Varje hem är unikt. Och behöver därför individanpassas. EM home skräddarsyr. Soffor och förvaring byggs i moduler för att passa just ert och er familjs behov. Mattor och gardiner mått-anpassas. Just nu ser vi mycket mattor och gardinlängder i tvättat linne, sammet eller siden. Gardiner hängs uppifrån tak, i full längd ner till golvet för att avslutas i ett tungt fall.

Stort tack Anna på EM home Lidköping för att du delar med dig av allt du kan!